ads 728x90 B

Aνακαλύψτε τη Λήμνο

Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προϊστορικά ευρήματα από την Πολιόχνη, αρχαϊκά και ρωμαϊκά ευρήματα από το Καβείριο κι ελληνιστικά ευρήματα από την Ηφαιστεία.

Κάστρο Μύρινας

Διασχίζοντας  τα σκαλάκια από τον Ρωμαίικο Γιαλό, θα συναντήσετε το καλοδιατηρημένο βυζαντινό κάστρο .

Λιβαδοχώρι

Βορειοανατολικά της Μύρινας ( σε απόσταση 15 χλμ. ), είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης

Στα ανατολικά της Μύρινας ένας από τους καλύτερα διατηρημένους οχυρωμένους προϊστορικούς συνοικισμούς της Ελλάδας.

Αρχαιολογικός Χώρος Ηφαιστείας

Στην βορειοανατολική πλευρά της Λήμνου. Ερείπια νεκροταφείου, τμήμα ελληνορωμαϊκού θεάτρου και θεμέλια σπιτιών της ύστερης αρχαιότητας.

Αρχαιολογικός Χώρος Καβείριου

Ερείπια αρχαίου ιερού σε ένα ακρωτήρι στα βόρεια του νησιού

Στις βραχώδεις ακτές κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται η Σπηλιά του Φιλοκτήτη

Καταρράκτες Κάσπακα

Ένα εντυπωσιακό τοπίο, με νερά που πέφτουν από ύψος περίπου 15 μέτρων.

Αμμοθίνες

Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με κοκκινωπούς αμμόλοφους στα βορειοδυτικά του νησιού..

Θέρμα

Ιαματικά λουτρά με χλωριονατριούχο κι ελαφρώς θειούχο νερό σε θερμοκρασία 35-45°C.

Αγορές

Η Λήμνος είναι γνωστή για το λευκό κρασί της και το παραδοσιακό  τυρί «καλαθάκι». Δοκιμάστε τις ντόπιες χυλοπίτες,  φλομάρια και τα τα ντόπια παξιμάδια. Εξαιρετικό είναι και το θυμαρίσιο μέλι που παράγεται στο νησί.

Μην ξεχάσετε, τέλος, να δοκιμάσετε τα «βενιζελικά», τα ντόπια γλυκά από καρύδι και σοκολάτα.

Εκδρομές

Αξίζει να επισκεφθείτε αυθημερόν το γραφικό κοντινό νησάκι Άγιος Ευστράτιος που έγινε γνωστό ως τόπος εξορίας. Είναι ιδανικός προορισμός για φυσιολατρικές εξορμήσεις. Οι όμορφες ερημικές του παραλίες είναι προσβάσιμες με βαρκάκι οι οποίες προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Θρησκευτικός τουρισμός

Το νησί της Λήμνου έχει πάνω από 1.000 χρόνια εκκλησιαστικής ιστορία. Το νησί κοσμούν πάμπολλα μεσαιωνικά, μοναστήρια και μετόχια του Αγίου Όρους. Η μεγάλη παρακαταθήκη τους σήμερα είναι η τελική μορφή των σύγχρονων εκκλησιών τις οποίες οι κάτοικοι δεν άφησαν στην τύχη τους.

Οι εκκλησίες, είναι πραγματικά έργα τέχνης οι ίδιες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες είναι δημιουργίες περίφημων πετροπελεκάνων που τους έδωσαν την σημερινή τελική τους μορφή κυρίως το 19ο και πρώιμο 20ο αιώνα. Ξεχωρίζουν τα υπέροχα ξυλόγλυπτα τέμπλα, καθώς και οι σπάνιες βυζαντινές- εικόνες. αντικείμενα.

Αν σας συναρπάζει η ιδέα του θρησκευτικού ταξιδίου, τότε σίγουρα θα βρείτε ηρεμία   σε ένα από” τα πολλά ξωκλήσια που κοσμούν τα γραφικά χωριά της Λήμνου.

Μην ξεχάσετε να παραβρεθείτε στις 20 Ιουλίου στον Προφήτη Ηλία όπου πραγματοποιείται ένα απ” τα πιο όμορφα πανηγύρια και ολονυκτίες του νησιού.

Επιπρόσθετα  η λειτουργία της μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο παραθαλάσσιο ξωκλήσι που βρίσκεται ανάμεσα στην Παναγιά και την Πλάκα, στις 6 Αυγούστου προσελκύει εκατοντάδες πιστούς.
Aνακαλύψτε τη Λήμνο Aνακαλύψτε τη Λήμνο Reviewed by Johnga on Μαΐου 09, 2017 Rating: 5
ads 728x90 B
Από το Blogger.